Schakelaars

Er zijn veel verschillende schakelaars. Een schakelaar is eigenlijk een verbinding tussen twee geleidende poorten. Veel schakelaars hebben twee toestanden zoals dat wordt genoemd. Dit betekent in simpele woorden dat de schakelaar in twee standen kan staan. Het zal u niet raar in de oren klinken dat er natuurlijk ook veel schakelaars zijn meerdere standen. Dit worden keuzeschakelaars genoemd. In dit artikel geven wij u meer informatie omtrent schakelaars.

Komt u vaak in aanraking met een schakelaar?

Schakelaars zijn er in veel verschillende soorten zoals we eerder in dit artikel beschreven. U maakt veel meer gebruikĀ  van schakelaars dan u zelf denkt. Zo is een volumeknop ook een schakelaar. Evenals het lichtknopje, het aan- en uitknopje van uw telefoon en de toetsen op uw toetsenbord. Zo ziet u dat u eigenlijk elk halfuur wel in aanraking komt met een schakelaar. In uw bedrijf of thuis heeft u dan waarschijnlijk ook veel schakelaars. Het is daarom niet zo gek om te denken dat u deze ook wel eens moet aanschaffen. Er zijn een aantal gespecialiseerde bedrijven die schakelaars aanbieden. Wanneer u een schakelaar nodig heeft, is het aan te raden om uzelf bij zo’n bedrijf te laten voorlichten.

Tuimelschakelaar

Een bekende schakelaar is de tuimelschakelaar. Wanneer u de naam leest denkt u waarschijnlijk: deze ken ik helemaal niet. Als wij u vertellen dat u deze heel veel gebruikt dan gaat er misschien een lampje branden. Een tuimelschakelaar wordt namelijk veel gebruikt voor richtingaanwijzers in auto’s. Vaak heeft een tuimelschakelaar twee of drie standen. Een tuimelschakelaar kenmerkt zich door het hefboomgedeelte in de schakelaar. Heeft u als bedrijf zelf een tuimelschakelaar nodig? Deze zijn veel te vinden op internet. Het is belangrijk dat u zich van tevoren afvraagt hoe u de tuimelschakelaar gaat implementeren in uw product. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in schakelaars kan u goed voorlichten over de mogelijkheden die er zijn. Een tuimelschakelaar wordt namelijk voor veel meer dingen gebruikt dan alleen de richtingaanwijzers in uw auto.