Hoeveel kost spouwmuurisolatie?

Het is erg moeilijk om een precieze indicatie te geven wat spouwmuurisolatie kost. Dit is namelijk afhankelijk van diverse factoren. De keuze van het materiaal speelt een belangrijke rol, evenals de grootte van de woningen en het type woning. Het kan ook zijn dat er nog extra werkzaamheden moeten worden verricht en natuurlijk heb je ook je eigen wensen en budget.

Het type woning

Het is in de eerste plaats van belang om te weten of jouw spouwmuur wel voorzien kan worden van isolatie. In principe kunnen alle huizen met een spouwmuur hebben voorzien worden van isolatiemateriaal. Een spouwmuur is een dubbele muur die de vertrekken scheidt van de buitenlucht. Door de ruimte tussen de twee muren te vullen met isolatiemateriaal houd je de warmte binnen en de kou buiten. De spouwmuurisolatie kosten is afhankelijk van de grote van het oppervlak wat geïsoleerd moet worden. Voor een vrijstaand huis liggen de kosten waarschijnlijk hoger dan die voor een tussenwoning.

De materiaalkeuze

Wat spouwmuurisolatie kost is ook afhankelijk van het soort materiaal wat gebruikt wordt. Je kunt meestal kiezen uit drie soorten: wol (glas- of steenwol), PUR of isolatieparels. De prijzen van de materialen voor spouwmuurisolatie zijn zeer uiteenlopend en het is niet altijd handig om voor de goedkoopste te gaan. Het is de kunt om voor het goedkoopste isolatiemateriaal te gaan met het hoogste rendement. Een expert op dit gebied kan je precies adviseren welk materiaal het beste voor jouw spouwmuur is, maar dan nog blijft het altijd je eigen keuze wat je aan laat brengen.

De terugverdientijd

Door het aanbrengen van spouwmuurisolatie dalen je kosten voor energie gemiddeld met 30 procent. Dit betekent dat je binnen drie tot vijf jaar je investering er weer uit hebt. Het is mogelijk om subsidie te krijgen, maar dit verschilt per gemeente. Het loont in ieder geval de moeite om even na te gaan of dit daadwerkelijk mogelijk is.