Het belang van betonpoeren in iedere fundering

Een fundering zorgt voor de stevigheid van een gebouw, daarbij zijn betonpoeren erg belangrijk. Een betonpoer is een steen die naar de onderkant toe breder wordt hierdoor wordt het gewicht goed verdeeld. Het gewicht van een gebouw is gigantisch en moet goed verdeeld, de fundering moet het gewicht van gebouw wel kunnen dragen. Een betonpoer moet van goede kwaliteit zijn, dit is van groot belang in iedere fundering.

Een betonpoer plaatsen als fundering

Bij het funderen van een gebouw is een betonpoer essentieel. Het plaatsen van een betonpoer verschilt per gebouw en per vorm. Omdat betonpoeren in verschillende vormen gegoten kunnen worden, heb je altijd te maken met een andere vorm. De betonpoeren plaatsen is zwaar en moet nauwkeurig gebeuren. Sierbeton online staat altijd voor jou klaar om jou van advies te voorzien bij het kiezen van een betonpoer of het plaatsen daarvan.

Hoe kies je de juiste betonpoer?

Allereerst is het belangrijk om een goed bouwplan te maken voordat je begint met het bouwen van een gebouw of fundering. Daarbij is het relevant om kritisch naar de ondergrond te kijken en te bepalen welke betonpoer het beste bij deze ondergrond past. Het verschilt namelijk per ondergrond welke betonpoer het beste een gebouw kan funderen.

Bepaal de diameter van de betonpoer aan de hand van het gewicht en de grote van het gebouw. Als je een groot gebouw wilt neerzetten dan kun je soms zelfs betonpoeren nodig hebben van enkele meter inĀ  diameter. Het moet ervoor zorgen dat het gewicht van het gebouw goed genoeg verdeelt wordt. Ook kun je kiezen voor een poer met een gat, om een paal in te steken of een poer op basis van meerdere schroefdraden. Bepaal voor je een betonpoer aanschaft welk type het beste past bij jouw gebouwen en fundering daarvan.