Help, ik ben toe aan een nieuwe CV-ketel

Het aanschaffen van een nieuwe Cv-ketel, het is vast niemands favoriete project. Toch hoort het er zo af en toe gewoon bij. Aangeraden wordt om je ketel om de 15 jaar te vervangen. Het is verstandig om je van tevoren goed in te lezen en het een en ander aan advies in te winnen bij gespecialiseerde partijen zoals een verwarmingswinkel. Zo weet je na een goed doordachte aanschaf in ieder geval zeker dat je er de komende jaren geen aandacht meer aan hoeft te besteden. Een geschikte Cv-ketel gaat gelukkig weer jaren mee. Ook fijn: een nieuwe ketel zorgt jaarlijks al snel voor een flinke besparing op je stookkosten. De moeite waard om er even in te duiken.

Welk type ketel?

Voor de aanschaf van een geschikte ketel moet je een aantal keuzes maken: welke type ketel past bij je huis? Welke Comfort Waarde past bij je woonsituatie en welk vermogen wens je? Een vakkundige installateur van een gerenommeerde verwarmingswinkel kan je hierbij helpen. Er zitten grote prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders dus het is de moeite waard om verschillende offertes aan te vragen.

Solo Cv-ketels en combiketels

Er bestaan solo Cv-ketel en combiketels, een gespecialiseerde verwarmingswinkel kan je helpen met deze keuze. Vervolgens moet je de keuze maken uit een Vr-ketel, een Hr-ketel of een Hre-ketel. Bij een Vr-ketel wordt bijvoorbeeld rond de 90% van de energie omgezet in warmte. Omdat een deel van de warmte dus verloren gaat kiezen veel mensen voor een Hr-ketel. Zo’n hoge rendementsketel haalt zoals de naam al zegt een hoog rendement. Milieu en portemonneevriendelijk. Er bestaan ook hoog-rendement-electriciteitsketels. Deze zijn aan te raden als je in een slecht geïsoleerde woning woont. Naast verwarming en warm water levert een dergelijke ketel ook elektriciteit op. Een professionele installateur kan je alles vertellen over de energieniveaus van de verschillende typen ketels.